Budai Arborétum

Megközelítés

Megközelítés

 

Az arborétum megközelítése

Arborétumunk Budapest XI. kerületében, a főváros frekventált területén fekszik, gyalogosan 5 perces sétával elérhető a Móricz Zsigmond körtérről.

Címünk: 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Az Alsó Kert főbejárata a Villányi úti nagykapunál található, a (hétköznapokon látogatható) Felső Kert bejárata a Ménesi út 44. szám alatt nyílik.


 

Megközelítés tömegközlekedéssel

A Bécsi út - Savoya park útvonalon közlekedő 17-es villamos Tas vezér utcai megállójától az arborétum bejárata fél perces sétával érhető el.

A Móricz Zsigmond körtér - Hűvösvölgy útvonalon közlekedő 61-es villamos Tas vezér utcai megállójától az arborétum fél perces sétával érhető el.

A Móricz Zsigmond körtér (Villányi út) - Sánc utca útvonalon közlekedő 27-es autóbusz Szüret utcai megállójától az Alsó Kert Villányi úti bejárata, Ménesi úti megállójától a Felső Kert bejáratai érhetők el könnyedén.

Megközelítés gépkocsival

Gépkocsis útvonaltervezéshez javasoljuk a világhálón elérhető tervezők valamelyikét (pl. EZT), Budapest XI., Villányi út 29. úti céllal.

Parkolni az egyetem mellett a Villányi úton ingyenesen lehet, a környező mellékutcák többségében, a Ménesi úton és a Villányi út Tas Vezér utcától a Móricz Zsigmond körtéig tartó szakaszán azonban parkolási díjat kell fizetni. (Az ingyenes parkolóhelyek sajnos gyakran foglaltak, így javasoljuk, ha teheti, inlább tömegközlekedéssel érkezzen. Az egyetem campusán az arborétum látogatóinak sajnos nem tudunk parkolóhelyet biztosítani.)

Térkép